Live Support

Klanten service

Bel: +31(0)6-383 507 17

Waarom hier?

 • Exclusieve kwaliteitslingerie
 • Uitgebreide keus voor hem en haar
 • Makkelijk te bestellen
 • Deskundig advies
 • Snelle levering
 • Veilige betalingsmogelijkheden (o.a. iDeal)
 • 24 uur per dag geopend
 • Klantenservice via email, chat en telefoon
 • Betrouwbaarheid

wij accepteren?

 • iDeal
 • Mastercard
 • Paypal
 • Overboeking
 

Was Advies

Lingerie is vervaardigd uit hoogwaardige materialen, die er voor moeten zorgen dat de lingerie prettig draagt en er blijvend goed uitziet. Om de lingerie ook daadwerkelijk lang te kunnen gebruiken is het van belang de wasvoorschriften in acht te nemen. Wastemperaturen boven 30 C ۫ en machinaal wassen bevorderen de slijtage en verkorten de levensduur van je lingerie. Was de lingerie daarom bij voorkeur op de hand. Laat de lingerie vooraf niet weken. Let er op, dat het water niet warmer is dan 30 graden Celcius. Gebruik een fijnwasmiddel of een wolwasmiddel. 

Wanneer de lingerie toch in de wasmachine wordt gewassen, gebruik dan een waszakje om schade aan de wasmachine te voorkomen. Droog de lingerie nooit in de droogtrommel. 

Zorg dat je twee exemplaren hebt van vaak gedragen setjes. De lingerie gaat dan langer mee. Was de lingerie regelmatig

In de meeste bh’s zit namelijk elasthan verwerkt.  Deze vezel zorgt voor elasticiteit en glans. Als elasthan vuil wordt, vermindert de elasticiteit en geeft de bh minder steun. Regelmatig en voorzichtig wassen houdt de bh en dus de borsten beter in vorm.

Kijk altijd op het etiket voor de wasvoorschriften en de samenstelling van de stof.

Een wastobbe geeft aan dat u het artikel mag wassen. Het gradental geeft de maximale watertemperatuur aan.

Als er een streep onder de wastobbe staat, moet u een anti-kreukprogramma of een wolwasprogramma gebruiken.

Het artikel mag u uitsluitend op de hand wassen als er een handje in de wastobbe ziet. Als er een kruis door de wastobbe staat mag het artikel niet worden gewassen of geweekt.

 

Maat Advies

Hunkemöller

BEREKEN UW MAAT:

Onderwijdte

Bovenwijdte

Uw maat is:

 

 

Wat is mijn maat?

De vorm van iedere borst is anders. Daarom zijn er zoveel verschillende BH’s en hebben sommige BH's bijvoorbeeld brede ‘o’-vormige beugels en andere smallere ‘u’-vormige beugels. Door te passen kom je er het beste achter welke modellen voor jou geschikt zijn en welke maat je dan moet hebben. Draag je een verkeerd model dat niet bij jouw lichaam past dan kan de BH gaan irriteren of geeft zij niet voldoende steun.

Het opmeten van de onderwijdte

Dit is het allerbelangrijkste. De onderwijdte meet je strak onder de borst (een meetlint is immers niet elastisch) en over de rug op dezelfde hoogte als op de borst.

Het opmeten van de bovenwijdte

Deze kan eigenlijk alleen goed gemeten worden over een goed zittende BH. En dit is natuurlijk erg lastig omdat je je maat juist wilt weten omdat je nog geen goed passende BH hebt. Om voor het passen in ieder geval een goed uitgangspunt te hebben meet je de bovenwijdte met het meetlint losjes over de volle omvang van je borst, over de tepellijn. Let er weer op dat voor- en achterkant op dezelfde hoogte zijn.

Vul vervolgens je maten in de rekentabel hierboven en je cup-maat wordt automatisch berekend. Let erop dat dit slechts een richtlijn is. Pas vervolgens diverse BH’s om op zoek te gaan naar jouw exacte cupmaat en best passende model.

Onze verkoopsters hebben veel ervaring met het opmeten en inschatten van BH-maten. Ze helpen je graag bij de keuze van jouw perfekte BH.

Handige tips

Voor goede steun is het belangrijk dat de omvangsmaat strak genoeg is. Is deze te wijd dan zit de achterkant van de BH te hoog (tussen de schouderbladen). Het hele gewicht komt dan op je schouders terecht.

Voor goede steun is het belangrijk dat de schouderbandjes op de juiste lengte zijn. Te strak geeft pijnlijke striemen, te los geen steun.